top of page

zwangerschaps-massage

Zwanger zijn kan een hele fijne ervaring zijn maar soms ook niet. Je moe en ongemakkelijk voelen is niet abnormaal.

Een massage kan helpen om je tot rust te brengen. Door de zachte manier van werken word je energetisch helemaal in balans gebracht. Ik hou rekening met jouw ongemakken tijdens dit moment voor jezelf. 

Omdat jij belangrijk bent!

Prijs: 90 euro

Katri-12.jpg

BABY- EN PEUTERMASSAGE

Een baby is een uniek persoontje dat ons volwassenen nodig heeft om te groeien en te bloeien. Als ouder doen we er alles aan zodat ons klein wonder zich goed voelt. Een babymassage is een zachte manier van aanraken om je baby geborgenheid en ontspanning te geven. Hij wordt zich meer bewust van zijn lijfje maar ook van jou, als ouder, als oma/opa, tante/nonkel, peter/meter, zus/broer, …

Jouw stem, jouw handen en geur worden meer vertrouwd waardoor hij zich veilig voelt en zich volledig kan laten gaan in het genieten. Door je baby aan te spreken tijdens de massage stimuleer je zijn taalontwikkeling. Hem hierbij aankijken en je stem vertragen of naar hem lachen of gekke bekken trekken werkt heel aanstekelijk. Zo wordt deze massage een boeiend en heerlijk spel van “samen-zijn”.

Als mama van 3,  ambassadeur van de “Hey Baby” kalender en mijn jarenlange ervaring als onthaalouder kan ik mij helemaal inleven in de baby - ouder wereld en deel ik heel graag mijn expertise.

Ik help jou en je baby met alle stappen van de massage zodat je dit bij je thuis nog kan verderzetten. Je krijgt een flesje neutrale olie mee als aandenken. 

Prijs: 70 euro

DSC_0831_edited.jpg

KLEUTER- en KINDERMASSAge

Kleuters zijn zoals sponsjes. Ze absorberen heel wat prikkels waardoor het niet altijd evident is om ‘normaal' te functioneren. Woedebuien, huilbuien, zich afzonderen, niet goed slapen, minder eetlust. Er kunnen zoveel vervelende omstandigheden zijn waardoor zowel ouder als kind zich niet zo goed voelen in hun vel.

Met de edelsteen rozenkwarts geef ik een zeer zachte en liefdevolle massage om al die onnodige prikkeltjes weg te laten stromen. Dit gebeurd op een speelse manier, op maat van het kind. Ouder blijft in de buurt zodat ook zij kunnen meegenieten. 

Want ook kleuters zijn belangrijk!

Prijs: 70 euro

Kindermassage

ENERGETISCHE MASSAGE

De energetische massage is afkomstig uit de Oosterse landen en is bedoeld om je energie weer te voelen en te laten stromen. Door de holistische en de energetische massage samen te voegen wordt je lichaam en je geest weer in balans gebracht. 

Veel mensen zijn op zoek naar rust in het hoofd en “ontspanning” in het lichaam. Stress en spanning kunnen ervoor zorgen dat je je niet zo goed in je vel voelt, weinig energie hebt , je steeds moe en rusteloos bent.  Deze massage helpt jou om hierin terug een evenwicht te vinden.  Het helpt om blokkades in je lijf op te ruimen waardoor er weer “rust” en “ontspanning”  komt in je hoofd en in je lijf. 

Door de zachte handbewegingen op benen, armen, rug, hoofd en gezicht duw ik figuurlijk op de rem zodat je je terug in het nu bevindt , het verleden een plaatsje kan geven en knipoogt naar de toekomst.

Deze massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen (zie zwangerschapsmassage)

Prijs: 80 euro

Katri-07.jpg

rozenkwarts-massage

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de onvoorwaardelijke liefde. Hij bevordert eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma's en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. Het geeft je de kracht om jezelf graag te leren zien, zonder voorwaarden. Het helpt om de ander te accepteren en lief te hebben om wie en wat ze zijn.

 

Rozenkwarts is rustgevend, opent je hartchakra en opent je ogen voor je eigen schoonheid en die van de wereld. Het helpt om sommige angsten te controleren en te aanvaarden. De steen troost bij verdriet en het geeft kracht als je je niet zo goed voelt. Voor de massage gebruik ik verschillende, verwarmde rozenkwartsstenen om je benen, armen, rug, hoofd en gezicht te masseren. 

Tijdens de massage doe ik een steenlegging met witte jade. Deze brengt je rust, verdrijft negatieve gedachten en negatieve energie, werkt probleemoplossend en stimuleert spiritualiteit. Het geeft je hoop en vertrouwen om los te laten.

Deze massage is erg effectief voor mensen met fibromyalgie.

Deze massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen (zie zwangerschapsmassage)

Prijs: 80 euro

Katri-10.jpg

YOGIMANMASSAGE

De Yogiman is een houten beeldje dat zijn oorsprong vindt in landen als Indonesië en India en stelt een in zichzelf gekeerde, mediterende man voor. Hij wordt ook wel eens de “Weeping Buddha” genoemd, Boeddha die huilt om het leed van de wereld. Maar de Yogiman is diep in zijn hart gelukkig omdat hij vrede met zichzelf heeft gevonden en het innerlijk geluk heeft ontdekt..

De yogimanmassage zet je goed in je aarding , het helpt je om negativiteit los te laten en het innerlijk geluk binnenin jezelf toe te laten.

Deze massage kan je inzichten geven in bepaalde situaties, het laat je de dingen terug zien zoals ze werkelijk zijn, het brengt je terug in het hier en nu. Het werkt heel ontspannend en verlichtend.

Deze massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen (zie zwangerschapsmassage)

Prijs: 80 euro

DSC_0238_edited.jpg

ORANJE CALCIET
MASSAGE

Oranje calciet is als de zon. Het geeft je warmte en vernieuwde, bemoedigende levensenergie. Het zet je op een positieve manier aan tot verandering. Dit kristal resoneert met de tweede chakra, heiligbeen. Het stimuleert creativiteit en transformeert lusteloosheid in hernieuwde energie. Het werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht en standvastigheid en geeft hoop en moed. Het zet je denken op pauze en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Hierdoor heeft het een positief effect op angst en neerslachtigheid.

Oranje calciet werkt positief op spijsvertering, darmen en milt. Het zorgt voor een goede bloedsomloop, stofwisseling en het versterkt de immuniteit.

Deze massage ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Deze massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen (zie zwangerschapsmassage)

Prijs: 85 euro

Katri-11.jpg

MOOKAIET
MASSAGE

Mookaiet biedt ondersteuning in tijden van stress. Hij wekt verlangen naar nieuwe ervaringen en zorgt voor een diepe rust. Mookaiet laat je vertrouwen op je eigen intuïtie en helpt bij het maken van eigen keuzes.

 

Deze massage werkt zeer aardend, geeft energie, zelfvertrouwen, eigen liefde en daadkracht.

Deze massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen (zie zwangerschapsmassage)

Prijs: 80 euro

Katri-08.jpg

GROENE JADE
MASSAGE

Groene Jade is een reinigende steen die sterk zuiverend werkt. Het opent het Hartchakra, bevordert (zelf)liefde en creativiteit en trekt voorspoed aan. 

Fysiek werkt deze edelsteen erg reinigend:

 

 • helpt bij spierstijfheid, spierpijnen en/of krampen en verzacht reumatische pijnenontgift, ontzuurt, stimuleert en ondersteunt de nier- en blaasfunctie

 • werkt ontstekingsremmend en herstelt de huid

 • werkt positief op het zenuwstelsel

 • werkt positief op de geestelijke en lichamelijke oververmoeidheid en herstelt daardoor de vitaliteit en de levenslust

 • verhelpt onrust, prikkelbaarheid, nervositeit, neerslachtigheid en hoofdpijn

 • helpt bij pijnlijke maandstonden

 • beschermt tegen negatieve invloeden en energieën

 • reinigt de aura en trekt positieve energie aan

 • brengt lichaam en geest in balans

Deze massage wordt niet toegepast bij ziek zijn, zwangerschap, opliggende spataders en littekens.

 

Prijs: 95 euro

Katri-09.jpg

oorkaarsen

Het woord zegt het zelf: het zijn kaarsen om in je oren te steken. Het zijn echter geen gewone kaarsen. Ze zijn hol en gemaakt van zuivere bijenwas dat heel dun over een linnen of katoenen tube gesmeerd wordt. Het idee komt uit grote oude culturen. Chinezen, Indiërs, Mayas, Amerikaanse Indianen en zelfs Egyptenaren gebruikten dit principe bij hun spirituele en genezende rituelen. Het is een zeer oude sjamaanse healingstechniek en werkt lichaamszuiverend. De vraag naar oorkaarsen behandeling in de westerse cultuur heeft voornamelijk te maken met de ademhalingswegen. Verstopte neus, pijnlijke sinussen, chronische oorklachten, duizeligheid, gehoorverlies, terugkerende verkoudheden en chronisch hoesten, kortom alle slijmproducerende aandoeningen van de luchtwegen (inclusief astma!) worden op drastische manier verbeterd door het regelmatig gebruik van oorkaarsen. Verder blijken oorkaarsen enorm nuttig te zijn in geval van depressieve toestanden, angsten en stress. Zij hebben een kalmerend effect, verhogen het energieniveau en helpen bij slaapproblemen. Het wordt niet gebruikt bij:

 • Beschadiging of geperforeerd trommelvlies

 • Acute oorontsteking

 • Buitenoorontsteking

 • Epilepsie

 • Implantaten van de middenoortjes

 • Buisjes

 • Huidaandoeningen van oor- en gehoorgang

 • Hoge bloeddruk

 

Deze oorkaarstherapie vervangt geen reguliere behandelingen en/of doktersadvies.

Prijs: 70 euro

Katri-05.jpg

lichaamskaarsen

Dit is een zeer oude sjamaanse healingstechniek en werkt lichaamszuiverend.

Lichaamskaarsen kunnen de belangrijkste meridiaanpunten stimuleren (kanalen van vitale energie, gebruikt door de Chinese geneeskunde). Deze stimulatie kan, dankzij de lichte warmte, het vacuüm effect en de dampen van essentiële oliën, energieblokkades verwijderen, fysieke symptomen verlichten en helpen bij het balanceren van de energiestromen. Tegelijkertijd harmoniseert een lichaamskaarsbehandeling de energie van het lichaam. Alle beschikbare punten op ons lichaam kunnen behandeld worden met een lichaamskaars.

Het wordt gebruikt bij:

 • Hoofdpijn, migraine

 • Nervositeit, stress

 • Beginnende neusverkoudheid en loopneus

 • Heesheid, keelontsteking

 • Slaapproblemen

 • Een verbetering van de spijsvertering en het spijsverteringsstelsel

 • Pijn in de onderrug, rugpijnen in het algemeen

 • Het harmoniseren van het zenuw- en immuniteit stelsel

 • Chakrabehandeling

 

Het wordt niet gebruikt bij:

 • Ontstekingen

 

Het vervangt geen reguliere behandelingen en/of doktersadvies.

Prijs: 70 euro

Katri-02.jpg

COACHING

In deze gesprekstherapie gaan we op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen. Hierbij maak ik gebruik van de Groenhovemethode. 

16 kleurtjes die helpen om belangrijke items in jouw leven te analyseren. Hierdoor kan je inzichten krijgen in jezelf. Deze methode is geschikt voor volwassen en kinderen.

 

“We leven in een wereld vol kleuren. Bewust of onbewust maken we keuzes in de kleuren die we dragen, waar we de muren van ons huis mee schilderen of de wagen waarmee we rijden. We hebben een voorkeur voor andere kleuren als we opgewekt zijn of als we ons een beetje “down” voelen. Kleuren zeggen heel veel over onszelf en als je dat kan analyseren, krijg je inzicht in jezelf of in anderen en kan je het beter begrijpen en eventueel bijsturen.”

Uit het boek “De Groenhove Methode”

 

In een coaching sessie probeer ik je vooruit te helpen. Het geeft je de kans om actie te ondernemen in datgene wat je vast houdt. Of het geeft je vertrouwen in datgene wat je al eerder wist, maar waar je nog bevestiging voor zocht.

Een kleurensessie is een groeiproces voor jezelf. 

Prijs: 60 euro per uur

DSC_0249_edited.jpg

ouder-kind sessies

In deze sessies neem ik jou en je kind mee op ontdekkingsreis. Een bewegingstripje waar jij en je kapoen elkaar kunnen uitdagen door samen te spelen. Bewust worden van het lichaam, gebruik maken van de persoonlijke en algemene ruimte en in relatie gaan met elkaar staan centraal. Hierdoor gaan we jullie zelfvertrouwen vergroten, het “oei” en “ai” gehalte wat naar beneden halen en jullie kennis van spelen verbreden, waardoor jullie relatie nog hechter wordt.  Materiaal gebruiken we niet, jullie lijf is jullie kruip- en klimrekje. Het is een heerlijk uur van samen spelen met behulp van de Sherborne Bewegingsmethodiek en de “Hey Baby” kalenders.

 

Onder ouder - kind sessies verstaan we:

ouder - baby

ouder - peuter

ouder - kleuter

dec5bbae-cc9c-44dd-810b-3e6901fda49c_edi

groepssessies met kinderen

Dit wordt gegeven aan klassen, gemixte klassen ( bv kleuter en lager), speelpleinwerking, buitenschoolse opvang, Koala werking, ..

Sommige sessies worden ook georganiseerd door het VCOK of Huis van het Kind van jouw gemeente of stad.

Neem hier een kijkje welke sessies gepland staan.

DSC_0539_edited.jpg

basiscursus

Sherborne is een bewegingsmethode waar lichaamsbewustzijn, ruimte en relaties centraal staan met als doel het zelfvertrouwen en het vertrouwen in anderen te doen groeien.

Het wordt gebruikt in vele werkvelden zoals het onderwijs, kinderopvang, gehandicaptenzorg, pleegzorg of in je eigen privésituatie.

Heb je interesse om je helemaal in te wijden in de Sherborne Bewegingspedagogiek omdat je dit wil/kan gebruiken in jouw werkveld of privé,  dan kan je een basiscursus volgen.

Deze cursus wordt op geregelde tijdstippen gegeven in het ganse land.

Hou zeker onze Sherborne-website in het oog zodat je je kan inschrijven.

Neem hier een kijkje welke cursussen gepland staan.

f2ac1901-057e-4bbd-b073-a48d8cedf0fe_edi
bottom of page